![](https://anstar.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_5264-1024x682.jpg)
Studenci kierunku języki obce w komunikacji (e-)biznesowej zakończyli kursy Transforming Communication i Basic Coaching Skills, organizowane przez Mistrzowską Szkołę Coachingu. 18 stycznia otrzymali z rąk współtwórczyni MSC w Tarnowie mgr Magdaleny Daraż-Gogół oraz Dziekan Wydziału Humanistycznego dr Joanny Gracy certyfikaty poświadczające uczestnictwo w szkoleniach.
Transforming Communication™ to warsztaty prowadzony na całym świecie, opracowane przez Richarda Bolstada z Nowej Zelandii, który jest mediatorem, konsultantem, trenerem coachów. Kurs oparty jest m.in. na badaniach Johna Gottmana, Thomasa Gordona, Non-Violent Communication oraz najnowszych osiągnięciach naukowych z dziedziny komunikacji i neurologii i na doświadczeniach zdobytych m. in. na terenach dotkniętych konfliktami zbrojnymi (w Czeczenii, Bośni i Hercegowinie czy Egipcie), a także w krajach rozwiniętych (Japonii i Finlandii). Z kolei szkolenie Basic Coaching Skills pozwala opanować wiedzę o coachingu jako metodzie wsparcia rozwoju osobistego. Studenci, biorący w nim udział, poznali podstawowe narzędzia coachingowe.
Prowadząca warsztaty, mgr Magdalena Daraż-Gogół, od wielu lat wykłada w szkołach coachingu, motywując do zdobycia nowego zawodu oraz wzmocnienia swoich kompetencji. Jest ekspertką wdrażania nowoczesnego liderstwa w rodzinnych firmach. Współpracuje z czołowymi firmami w Polsce – m.in. PGNiG, Bank Pekao S.A., Orange, WSB, Vorwerk Polska S.A., MPM Jasło, Omega Pilzno, WKRĘT-MET, Bausch Health, TVN, Santander, Kelvin.
![](https://anstar.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_5271-1024x752.jpg)
![](https://anstar.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_5274-1024x633.jpg)
![](https://anstar.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_5278-1024x674.jpg)
![](https://anstar.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_5309-1024x675.jpg)
![](https://anstar.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_5322-1024x667.jpg)
![](https://anstar.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_5332-1024x674.jpg)