Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- XIX edycja konkursu o nagrodę im. Tadeusza Tertila
- Rekrutacja zimowa na studia na kierunku technologia chemiczna
- Uniwersytet Dziecięcy zakończył semestr zimowy na warsztatach chemicznych
- 14. edycja konkursu Strefa Studenta
- Klasa patronacka IV LO w Tarnowie ponownie na laboratoriach chemicznych w Akademii Tarnowskiej
- O chemii, która ubiera na Tarnowskim Piątku Chemicznym
- Spotkanie organizacyjne chóru uczelnianego w semestrze letnim
- Wręczono akty powołania Członkom Komisji ds. Działalności Naukowej
- Zapraszamy młodych studentów na kolejny semestr w Uniwersytecie Dziecięcym
- Rekrutacja na tutoriale w roku akademickim 2024/2025