Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- WYBORY 2024-2028
- Sukces misji stratosferycznej BEM2
- Studenci designu w Muzeum Ziemi Tarnowskiej
- Współpraca Katedry Chemii AT z otoczeniem gospodarczym – wycieczka do Certechu
- Ochrona środowiska – kierunek doceniony przez Polską Komisję Akredytacyjną
- Dlaczego warto postawić na studia chemiczne?
- Nowe miejsca praktyk dla studentów ochrony środowiska
- Studia niestacjonarne na kierunku Chemia z myślą o pracujących!
- Komunikat ministerstw w sprawie kierunku lekarskiego
- Pożegnanie absolwentów fizjoterapii (fotorelacja)
- Akademia Tarnowska na 4. miejscu rankingu Perspektyw 2024