Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Wojewódzki etap siódmej edycji Małopolskiego Konkursu Czytelniczego „Czytam, znam, rozumiem”
- Konferencja „Ochrona środowiska. Współczesne problemy. Przyszłe wyzwania. Możliwe rozwiązania” i konkurs fotograficzny
- 6. Bieg Memoriałowy im. prof. Stanisława Komornickiego – ZAPISY
- Badanie postaw i wiedzy wobec ubezpieczeń społecznych
- Program „Nowa ja na rynku pracy”
- 39. Tarnowska Nagroda Filmowa – nabór do Jury Młodzieżowego
- Akademicki szach-mat w Lublinie
- „Oczopląs” – wystawa prac dyplomantów Wydziału Sztuki
- Podpisaliśmy porozumienie ze Szpitalem w Dąbrowie Tarnowskiej
- Zostań trenerem piłki siatkowej