Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Niezapomniany dzień maluchów dzięki… mundurowym
- XI edycja konkursu Tarnowski Junior Biznesu
- Wizyta studyjna studentów w tarnowskim zakładzie karnym
- Futsalistki i futsaliści powalczą o finały AMP, siatkarki zachowały szanse na awans
- Studenci wcielili się w rolę radnych miejskich
- Rekrutacja zimowa na studia na kierunku technologia chemiczna
- Dodaj skrzydeł dziecku z afazją – bezpłatna konferencja naukowa
- Klasy Patronackie Katedry Chemii Akademii Tarnowskiej
- Studenci Koła Naukowego „LEX” odwiedzili Sejm RP
- Międzynarodowa współpraca prawników