Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Świąteczne Śniadanie SKN Manager
- Akademickie spotkanie opłatkowe (fotorelacja)
- Polszczyzna w Prowansji – o promocji języka i kultury polskiej we Francji oraz wielowymiarowości dydaktyki języka polskiego
- Nabór wniosków w konkursie o dofinansowanie wewnętrznych projektów naukowych
- Prelekcja „Różnice kulturowe w biznesie”
- Zmarł dr hab. Marek Boczar
- Tarnowski Konkurs Chemiczny – zbliża się termin zakończenia rejestracji
- Zapisy na obowiązkowe zajęcia lektoratowe
- Studentka elektrotechniki finalistką programu mentoringowego Tauron Dystrybucja
- Studenci ze SKN 360J szkolili się z tamowania ran postrzałowych