Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- XI edycja konkursu Tarnowski Junior Biznesu
- Program Inżynierki 4.0. Edycja AI
- 22.02.25 – dyżur Dziekanatu
- Inauguracja Akademii maturalnej
- Międzynarodowa Wystawa Plakatu „Kwadrat”
- List Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z okazji Dnia Nauki Polskiej
- XIX edycja konkursu o nagrodę im. Tadeusza Tertila
- Rekrutacja zimowa na studia na kierunku technologia chemiczna
- Uniwersytet Dziecięcy zakończył semestr zimowy na warsztatach chemicznych
- 14. edycja konkursu Strefa Studenta