Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Poradnik IT dla studentów I roku
- Ostatnie dni rekrutacji na studia
- Ankieta z nagrodami dla studentów I roku
- Akademicka Doba Sporty w Tarnowie (fotorelacja)
- Chemia emocji – o neuroprzekaźnikach dla uczniów szkół podstawowych
- Granty Orlenu dla Studenckich Kół Naukowych
- Uroczysta inauguracja roku akademickiego 2025/2026
- 15 października startuje Akademicka Doba Sportu w Tarnowie
- Inauguracyjne zajęcia klas patronackich w Akademii Tarnowskiej
- Studentki pedagogiki na letniej szkole w Splicie
- 10 lat Studenckiego Koła Naukowego PAIDEIA