Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Wielkanocne spotkanie Społeczności akademickiej (fotorelacja)
- Wyjazd integracyjny pracowników Wydziału Administracyjno-Ekonomicznego do Krakowa
- Hackathon dla Małopolski, czyli jak w 24 godziny przyspieszyć rozwój regionu
- Studenci Akademii Tarnowskiej znów zdominowali podium Tarnowskiego Juniora Biznesu
- Podpisaliśmy porozumienie z Okręgowym Inspektoratem Pracy w Krakowie
- Finał VI edycji Tarnowskiego Konkursu Chemicznego
- Jeszcze tylko do 20 kwietnia można zgłaszać prace w konkursie „Tarnów opowiedziany”
- Nowa publikacja Wydawnictw AT: „Wyniki finansowe przedsiębiorstw jako czynniki polskiej przedsiębiorczości”
- Nabór prac do 6. Międzynarodowych Konfrontacji Plakatu Studenckiego
- Konkurs na najlepszą pracę dyplomową – SEP