Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Dwa „złota” Gabrieli Hudyki w AMP w kolarstwie górskim
- Czepkowanie studentów pielęgniarstwa
- Szkolenia w ramach programu certfikacyjnego Optimalny Start
- Noc Muzeów z Wydziałem Sztuki i Galerią Gemini
- Międzynarodowa Konferencja „Dziecko w postępowaniu sądowym – ochrona praw i dobro dziecka w systemie prawnym” (fotorelacja)
- Konkurs Stowarzyszenia Lean Mangment Polska na najlepszą pracę dyplomową
- Marketing terytorialny w praktyce – wycieczka studentów po Tarnowie
- Panel popularnonaukowy „Eko-logicznie o przyszłości”
- II Otwarte Szachowe Mistrzostwa Akademii Tarnowskej
- Tarnowskie Dni Elektryki „Pozytywna energia”