Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Poradnik IT dla studentów I roku
- Ostatnie dni rekrutacji na studia
- 16. edycja Dnia Otwartego Notariatu
- Popołudnie z coachingiem i biznesem
- Tarnowski Konkurs Chemiczny wpisany na listę kuratoryjnych konkursów punktowanych!
- Bezpłatne badania w ramach Światowego Tygodnia Świadomości Stopy Cukrzycowej
- Lingwistyka stosowana – nowy kierunek w Akademii Tarnowskiej od 2026 r.
- Spotkanie z Magdalną Deuar-Partyką (fotorelacja)
- Wykład dr hab. Barbary Widłak, prof. ASP
- Prof. Leszek Kołodziejski odznaczony Medalem Gloria Medicinae
- Ankieta dotycząca samobadania piersi
- Informacje na temat mobilności studenckich Erasmus+



