Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Ostatnie dni rekrutacji na studia
- Rekrutacja dodatkowa na studia od 18 sierpnia
- Poznaliśmy wyniki rekrutacji. A teraz czas na zapisy
- Trwa rekrutacja na studia podyplomowe
- Jeszcze możesz zostać studentem kierunków chemicznych
- Rejestracja kandydatów na studia dobiegła końca
- Chemia dla przemysłu
- 21 lipca – ostatni dzień rekrutacji! Tylko do północy!
- Chemia medyczna – interdyscyplinarna specjalność na czasy przemian i transformacji przemysłowej
- Współpraca Katedry Chemii z ośrodkami naukowymi