Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Ruszyła rekrutacja na studia
- Pozytywna ocena PKA
- Ankieta dotycząca oceny warunków studiowania
- Juwenalia 2025 (galeria)
- Spotkanie dotyczące pracy i staży w instytucjach UE
- Chemia – nauka, która zmienia świat. Czy zmieni też Twoje życie?
- 5. Konferencja MEET THE SPACE (fotorelacja)
- Najpierw Targi, potem Forum. Niezwykły dzień w Akademii Tarnowskiej
- Hackathon „Tarnów – miasto przyszłości” – ZAPISY
- Zapisy na lektoraty