Dbałość o ekologię, straty ponoszone w wyniku produkcji żywności zagrażającej zdrowiu konsumenta spowodowały, że nastąpił wzrost zainteresowania bezpieczeństwem żywności, a dynamicznie rozwijająca się branża potrzebuje specjalistów w zakresie chemii spożywczej. Od roku akademickiego 2016/2017, wśród proponowanych specjalności na kierunku Chemia, jest Chemia Żywności!
Aktualności
- Naukowcy i studenci Akademii Tarnowskiej opowiadają o (ponad)lokalnych sukcesach
- Koncert pieśni patriotycznych
- Ewa Siedlik wyróżniona w Konkursie Małopolski Lider Polityki Społecznej 2024
- „Międzynarodowe szkolenia to prawdziwy game changer” – Robert Wardzała o zdobywaniu doświadczeń za granicą
- Studenci elektrotechniki na podium ogólnopolskiej Ligi Elektryka
- Ankieta z nagrodami dla studentów I roku
- IV Liceum Ogólnokształcące na laboratoriach Katedry Chemii
- Termin naboru na kurs I stopnia dla kandydatów na księgowego przedłużony
- Polszczyzna we Włoszech – o nauczaniu języka polskiego jako odziedziczonego, drugiego
- Studentka położnictwa najlepsza w kraju!