Niemal 30-osobowa grupa studentów Finansów i Rachunkowości oraz Ekonomii zrzeszonych w SKN Manager odwiedziła fabrykę czekolady E. Wedel w Warszawie Studenci mieli możliwość zgłębić proces powstawania czekolady, a dodatkowo poznali także dzieje czekolady oraz niezwykłą historie rodziny Wedlów. Oczywiście nie zabrakło przydatnych faktów z zakresu ekonomii, zarządzania i marketingu firmy.

Uczestnicy dowiedzieli się co wpływa na jakość czekolady, jakie czynniki należy wziąć pod uwagę przy projektowaniu opakowań dla artykułów spożywczych, jakie idee przyświecają ludziom pracującym w fabryce, jak warunki gospodarcze i ekonomiczne kraju wpływały na zmiany w produkcji, jak finanse firmy decydują o nowych inwestycjach. Największą atrakcją pobytu w Fabryce były warsztaty dekorowania świątecznego torcików wedlowskich. To był niezwykle smaczny wyjazd: studenci testowali, dotykali, smakowali, wąchali, projektowali i aktywnie uczestniczyli w czekoladowej podróży używając wszystkich zmysłów.

Wróć do góry